Yalova Üniversitesi    sanattasarim@yalova.edu.tr 0226815 (5429-6200-6201)

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN PROF. DR. CANDAN DEDELİOĞLU PROGRAM DEĞERLENDİRİCİSİ OLMAYA HAK KAZANMIŞTIR.

Üniversitemizin Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan DEDELİOĞLU, İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği) tarafından 11.09.2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen İLAD 16. Değerlendirici Eğitimi Çalıştay’ına katılarak ve eğitim programını tamamlayarak İLAD Çalışma Yönetmeliğinin 5. Maddesi uyarınca “İLAD/İLEDAK Program Değerlendiricisi” olmaya hak kazanmıştır.

Çalıştay İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Jale Sarmaşık (Akreditasyon), İLAD Genel Sekreteri: Füsun Özbilgen ve İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) Başkanı Prof. Dr. Recep Tayfun ve Prof. Dr. Nilüfer Timisi’nin önderliğinde İletişim ve Tasarım alanlarında eğitim veren bir çok üniversite ve fakülteden 48 öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirilmiş ve kuruluşu olan 1989 yılından beri 300’ün üzerinde değerlendirici sertifika almıştır.

Çalıştay Ankara Ün., Ankara Hacı Bayram Veli Ün., Anadolu Ün., Arel Ün., Çanakkale Ün., Gümüşhane Ün., Halç Ün., İstanbul Kent Ün., Kastamonu Ün., İstanbul Ticaret Ün., Kocael Ün., Karatay Ün., Maltepe Ün., Sakarya Ün., Uluslararası Kıbrıs Ün., Yaşar Ün., Yalova Ün. ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Yeni Medya Ve İletişim, İletişim ve Tasarımı, Grafik Tasarımı, Sinema-Tv, Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerinden öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

İLAD 1989 yılında Dr. Hıfzı TOPUZ’un önderliğinde kurulmuş olup, akademisyen ve sektör çalışanlarını bir araya getirerek ortak projeler ve işbirlikleri yapmayı ve bu yapılan işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. 2015 yılında İletişim Eğitimi alanında akreditasyon çalışmalarına başladı. 2018 Ocak ayında YÖKAK’ tan “Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi” aldı.2015 yılından beri İLDEK (İletişim Dekanlar Konseyi) ile akreditasyon çalışmalarına devam etmekte ve sadece iletişim alanında değil görsel iletişim alanında bulunan her bölüm akreditasyonu için çalışmalarını sürdürmektedir.

İLAD çalıştayları; Değerlendirici Eğitimi Çalıştayları, Kurum Bilgilendirme Çalıştayları ve Öğrenci Değerlendirici Eğitimi Çalıştayları üzerinden çalışmalarını sürdürmekte ve Görsel İletişim alanında 13 program ölçütü ile akreditasyon başvurularını kabul etmektedir.   

Çalıştayda Program Değerlendiricisi olmak için gereken ölçütler hakkında bilgi verilmiş ve örnek olası sorularla bu eğitim pekiştirilmiştir.