Yalova Üniversitesi    sanattasarim@yalova.edu.tr 0226815 (5429-6200-6201)

İç Mimarlık Bölümünün İç Mimari Görselleştirmede Yapay Zekâ ve Limitasyonları Çevrimiçi Semineri Gerçekleştirildi

Konuğumuz Kuantum Yazılım Mühendisi Mustafa Emre Şahin tarafından 23 Mayıs Perşembe 2024 tarihinde Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü için "İç Mimari Görselleştirmede Yapay Zekâ ve Limitasyonları Çevrimiçi Semineri" verildi. 

Seminer, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedret YAŞAR, dekan yardımcıları Doç. Dr. Orhan ERKAL ve Doç. Dr. Kubulay ÇAĞATAY, İç mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurdan ÇETİN YERLİKAYA ve İç Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanları Doç. Dr. Hülya YAVUZ ÖDEN, Dr. Öğr. Üye. Mertcan ÖZTEKİN, Dr. Öğr. Üye. Korcan GÜLFİDAN, Araş.Gör Ebrar KURUÇAY GÖK, Araş. Gör. Süphan Kaan ÇİFTCİ ve İç mimarlık bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Bilindiği gibi yaratıcı bir ifade biçimi ve yüksek bir teknik beceri gerektiren sanat ve sorunlara estetik, işlevsel ve yapısal çözümler getirme süreci olan tasarım tarih boyunca bulunduğu çağın bilim ve teknolojisiyle iç içe olmuştur. Yapay zekâ, makine öğrenmesi ve veri bilimi alanındaki gelişmeler sanat ve tasarım alanında bugun daha farklı bakış açıları ile teması ve fikir alışverişini gerekli kılmaktadır. Gorsel veri bolluğunun çağında bizleri yapay zekâ konusunda aydınlatan Birleşik Krallık Warrington STFC'de çalışan Kuantum Yazılım Mühendisi Mustafa Emre Şahin'e İç Mimari Görselleştirmede Yapay Zekâ ve Limitasyonları semineri için teşekkürü borç biliriz.