Yalova’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çok önemli bir sanatsal etkinliğin açılışı sebebi ile Yalova için tarihsel önemi bulunan Yalova Kent Müzesinde bir araya geldik. Gazi  Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Türkiye Cumhuriyeti‘ nin kuruluşundan itibaren sanata ve sanatçıya büyük önem verdiğini toplum bilmektedir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana görsel sanatlarda büyük bir gelişme kaydedildi. Coşku dolu eserler ortaya çıktı. Türk Sanatı, dünyada hak ettiği yerini aldı. Günümüzde sanat galerileri ve müzelerin sayısı arttı. Başta İstanbul Bienali ve sanat fuarları olmak üzere ülkenin her yerinde sanat etkinlikleri, sempozyumlar, sanat fuarları, sergiler, bienaller düzenlenmektedir. Örneğin şu anda Çanakkale de 4. Uluslararası sanat bienali devam etmektedir. İstanbul dünyanın önemli sanat merkezlerinden birisi haline geldi.

Yalova Belediyesi ile Yalova Üniversitesi ortak bir etkinliğe imza atarak uluslararası resim sempozyumunun bu güzel şehrimizde yapılmasına karar verdiler ve 20-28 Ekim 2014 tarihleri arasında bu resim sempozyumunun ilki gerçekleşmiş oldu. İzleyen yıllarda bu resim sempozyumlarının istikrarlı bir şekilde devam etmesi öngörülmektedir. Bu yılki sempozyuma 5 yabancı sanatçı ile 5 Türk sanatçısı katıldı. Eserlerin tümü aramızda bulunan ünlü sanatçılar tarafından bu güzel coğrafyada üretilmiştir. Sergide her sanatçının en az 3 resmi yer almaktadır. Toplam 40 ın üzerinde eser ile bu sergi muhteşem bir sergidir. Sempozyuma katılan sanatçılar bu serginin bitiminde 3 er adet eserini tüm telif haklarıyla birlikte Yalova Belediyesine ve Yalova Üniversitesine severek bağşlamaktadırlar. Böylece Yalovamıza bu sergiden 30 eser kalmaktadır. Bu yapıtlar Yalova Belediyesi ve Yalova Üniversitesi’nin yeni meklanlarnda estetik amaçlı yer alacaklardır. Önümzdeki yıllarda da bu şeklde birikicek olan eser koleksiyonuyla Yalova Çağdaş Sanat Müzesi ve Üniversite Müzesi  açılmasına gidilecektir. Yalova şehrimizde daha önce bianaller de düzenlendi. Önümüzdeki yıllarda onların da devam etmesi öngörülmektedir.  Kısa sürede Fakültemizin Sanat Galerisi’nde 4 sergi açılışı gerçekleşti. Ve şu anda orada da bir karma sergi Yalova izleyicerine açıktır. Böylece Yalova, sanat adına bir galeri daha kazanmıştır. Sanatçılarımıza Yalova’daki sempozyum çalışmalarına katılımlarından dolayı ve bu büyük serginin Yalova Kent Müzesinde gerçekleşmesinden ötürü teşekkürlerimizi sunarız. Sergi yaklaşık 1 ay boyunca ziyarete açık kalacaktır. Ayrıca bu sempozyumun gerçekleşmesi için emeği geçen herkese; sponsorlarımız  Lukas Ponart Sanat Mazlemeleri, Güleç Kardeşler Ticaret ve Yıldız Kırtasiye Limited Şirketi’ne teşkkürlerimizi sunuyoruz. Sergimiz Yalova halkımız için hayrlı uğurlu olsun.

KATILIMCI SANATÇILARIMIZ

Asri SAYRAÇ