Yalova Üniversitesi    sanattasarim@yalova.edu.tr 0226815 (5429-6200-6201)

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Dış Paydaş ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdoğan KÖSE’nin Ziyareti

Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Dış Paydaşı ve aynı zamanda danışma kurulu üyesi olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü, Basım ve Yayın Teknolojikeri Programı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan KÖSE  ve aynı üniversiteden Dr. Öğretim Üyesi Orhan SEVİNDİK ve Fakülte Sekreteri Recep DARAKCI 6 Mart 2024 tarihinde fakültemizi ziyarete gelerek hem fakültemiz hakkında bilgi sahibi oldu hem de fakültemiz ile ilgili yapılan kalite, eğitim-öğretim, fiziksel donanım, toplumsal hizmetler hakkında Fakülte Dekanı ve Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Candan DEDELİOĞLU’ ndan bilgiler aldı.

Prof. Dr. Candan DEDELİOĞLU ilk öncelikle fakültenin kuruluşu ve gelişim süreci hakkında bilgi verdi. Daha sonra atölye ve derslik gibi fiziksel alanlar gezilerek kurumun donatısı hakkında bilgiler paylaşıldı. Haziran ayında açılması planlanan yeni binanında gezilmesi ile eksik olan ve planlanan yeniliklerde anlatıldıktan sonra daha önce paylaşılan bölüme ait yıllık ders planı üzerinde konuşuldu. Yıllık ders planının çok amaçlı ve öğrenciye farklı alanlarda yetişmesi imkanı sağladığı konusunda hem fikire varıldı. Sadece eksiklik olarak yaz dönemi veya iş yeri uygulamalı staj eğitimi konmasının bu programı çok daha verimli yapacağı konusunda fikirlerini sunan ekip, yeni bina ile pilot bir Sanat Tasarım Fakültesi yolunda ilerleme kaydettiğimizi söyleyerek, bu işbirliğinin oluşması ve sürmesinin kendileri içinde çok sevindirici olduğunu söyledi.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü ilk paydaş toplantısı sonucunda gerekli eksikliklerin Nisan ayı içindeki plana katılması ve bu plan doğrultusunda öğretim planının devam etmesi için bir takım çalışmalara başlayacağını belirtti.